Chaos Control Blog

Ares'in KiÅŸisel Blog Sitesine HoÅŸ Geldiniz!

Chaos`Control

Chaos`Control artik blog olarak devam edcektir. Sitede sadece kendime gore yazilar yazacagim. CC-Gaming ailesinde Cod4, Quake 3 ve Dota takimi uzun zaman aktif olmadigindan degisiklige karar verdim. Bu degisiklik herkes icin iyi olacaktir. Bizlere destek olan herkese tesekkur ediyoruz. Saygilarimla by Ares

Dota 2 ye Yeni başlayanlar için

Yazan: aresSonic Tarih: Mar 15th, 2015 | Kategori:: Genel

Dota 2 ye yeni başlayan oyuncular için öncelikle oyunda herşeyin tamamen mantık üzerine kurulu olduğu ve stratejiye göre oynanması gerektiğini unutmamalıdır. Oyun içerisindeki temel bilgilerin tamamını bilmek zorundadır.  Dota 2 yi yıllarca oynayıp hala keşfedememiş bir çok oyuncu bulunuyor. Bu rehberi hazırlamam, kendi takımımda Dotaya yeni başlayan oyuncuları eğitmek amacı ile yazdığım yazıdır.

1 HAFTA İÇERİSİNDE ORTA HALLİ OYUNCU OLMAK İSTER MİSİNİZ?

Öncelikle bir oyunu oynamaya karar verdikten sonra yapacağımız ilk işimiz oyunu öğrenmek olacaktır. Bunun için basit öğrenme yollarından gitmeliyiz.

1- itemleri ezberlemek. hangi itemin ne işe yaradığını öğrenmek ve nasıl yapıldığını hangi dakikalarda hangisinin uygun olduğunu öğrenmek. Shop a tıkladığımızda yeni başlayan oyuncular için önerilen itemler kısmında belli başlı itemler olacaktır. Bu itemler her ne kadar size önerilsede profesyonel oyuncular için hiç doğru olmayan itemlerdir. Hepsi değil tabiki profesyonel her oyuncunun kendi buildleri bulunmaktadır.

Shop a tıkladığımızda bizden beklenen itemlerden birtanesini seçelim PT (Power Threads) yukarıda item adını yada kısaltmasını yazarak istediğimiz iteme çok rahat ulaşabiliriz. dota 1 yöntemiyle isterseniz alt kısımda shop isimleriyle mevcut Temel, Geliştirmeler şeklinde. Çok hızlı bir şekilde dotayı tam kavramanız için temel yapıları öğretelim. Shop ta aradığımız itemi bulduktan sonra ileri zaman icin itemlerimizi her zaman SHIFT + Sol Click ile itemimize tıklarız. Bu hızlı alım için sağ alt tarafda teleport kağıdının yanında hangi itemleri tek tek almamız gerektiğini gösterir. Paranız biriktiğinde item için örneğin boots of speed 450 altın . 450 biriktince bir para sesi duyarsınız zaten ve itemimizin etrafına sarı bir çerçeve gelir. bu bize  paramızın o iteme yettiğini gösterir ve hemen almaya çalışırız. Gerek tıklayarak basede(zulada) kalmasını sağlarız gerek yan shoplardan direk alırız. UNUTMAMALIYIZ Kİ HER ZAMAN ALACAĞIMIZ İTEMİ ÖNCEDEN SHIFT+SOL TIK iLE KISAYOLA ATMALIYIZ.

hemen bir örnek

nNh8F

Power Threads adlı itemimiz 3 parça itemden oluşuyor. Gloves of Haste , Boots of Speed, Belt of giant Strength. Bu itemleri Shift+ sol tık yapdığımızda 3 itemi tp kağıdının yanında görürsünüz. paranız yettiğinde itemleri bitirmemiz gerekli. Yerimiz yoksa zulada bırakabiliriz. yada başlangıc eşyalarından pot, iron branch gibi itemleri satabiliriz. Ortalama PT nin yapım süresi 3 ila 5 dakika arasındadır.

Yeni başlayan oyuncularımız oyunun bu mekaniklerini öğrendikten sonra teknik açıdan özelliklerini bilmek zorundadır. PT adlı itemimizin özellikleri şunlardır;

pt

Bir çok oyuncu sadece bu itemin ne verdiğine bakar + 50 hareket hızı gibi. Ama asıl bilmeniz gereken ise bu özelliklerle birlikte üzerindeki açıklama yazısıdır. AÇIKLAMA YAZISINI OKUMAZSANIZ ASLA ÖĞRENEMEZSİNİZ NASIL OLUYOR YA OHA DİYİP GEÇİŞTİRİRSİNİZ. Açıklamada görüldüğü gibi seçilmiş özelliğe göre kuvvet çeviklik ve zeka olarak ayarlayabiliyoruz. Avantajları ise Kuvvet her zaman HP yükseltir. Çeviklik saldırı hızı yükseltir. Zeka Mana yükseltir. bir savaşta kaçarken ptyi kuvvet yapmak size ekstra can kazandırıp kaçmanızı sağlayabilir. Mananız yetmiyorken pt yi zekaya çevirerek ekstra mana kullanabilirsiniz.

Mavi yazdığım yazıda başta dediğim gibi mantığınızı kullanarak oyunda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu yüzden Oyunu detayı ile tam bilmeniz gerekli.

http://www.dota2.com/items/

Bütün itemlerin hepsine bu sayfadan erişebilirsiniz.

2- Herolar

http://www.dota2.com/heroes/

Itemlerimizin tamamını ezberledikten sonra sıra tüm herolarımızı bilmeye geliyor. Tüm herolarımızı bilmek için oyun oynamamız gerekli tabikide. Skilleri ve Skil Buildleri yeni başlayan oyuncularımız botlu oyunda önce test etmeleri önerilir. Heroyu öğrendikten sonra bu heroyu normal oyunda deneyerek neler yapabilir buna bakmalıdır.

3 Çeşit Hero tipimiz vardır. Bunlar Kuvvet, Çeviklik, Zeka. Sizin kahramanınız hangi tipe giriyor anlamak için Puan Statları bölümünde kırmızı yeşil ve mavi yuvarlaklar vardır. Bunların hangisinin etrafında sarı çember varsa siz O özelliktesiniz.

es

Bu Heromuzda görüldüğü gibi Statlar Kırmızı yeşil Mavi olarak gösterilmiştir. Kırmızının etrafında sarı çember vardır.  Yanındaki Kılıç sizin atağınızı ve atak hızınız hakkında bilgiler verir. Ayakkabı ne kadar hızlı koştuğunuzu gösterir. Zırh(armor) ise ne kadar defansınız olduğu hakkında bilgi verir. Skiller yine itemlerda olduğu gibi tam olarak okunmalıdır. Bir skile, bu sadece hasar bu heal veriyor, bu pasif demekle olmaz. Açıklamasını tam bilmezseniz asla strateji yapamazsınız ve mantıksal fail durumları ortaya koyarsınız. Bu yüzden Skilleri dahi ne işe yaradığını tam olarak öğrenin. Bir heroyu 1 kere oynadıktan sonra ben bunu sevmedim bunu bidaha oynamam demeyin cünkü Dotada hiç kötü hero yoktur. Kötü oyuncu vardır! Bir oyuncu Heroda profesyonel olduğunda karşısında neredeyse herkese karşı çok büyük avantajlar sağlayabilir. Bir hero karşı rakibi sadece Skil kullanarak kesmeye çalışmaz! Çoğu zaman normal ataklar ve taktiksel skil comboları ile oynar. Bir heroyu öğrenmeden diğer heroya geçmeyin. Yeni başlayan oyuncular botlarla oynarken 10 farklı heronun bulunduğunu görecektir. kendi takımındaki botlarında skillerini okuyarak ve karşı takımdaki botların skillerini okuyarak daha hızlı heroları öğrenebilirler. Bu hero napıyordu diye düşünmek olmaz. Bunları normal oyunda sergilerseniz hiç hoş olmaz. Tüm heroları öğrendikten sonra ise artık normal oyunlarda kendinizi test etmeye başlayabilirsiniz.

Böylece 2 basit işlem ile Dotanın yarısını öğrenmiş olduk.

1 itemleri ezberlemek

2 heroları ezberlemek.

Bundan sonrası ise oyunun genel kurallarına dayalıdır. Genel kurallardan bahsedelim.

Öncelikle oyun başladığında dakika tam 0:00 olunca Haritanın 2 belirli kısmında Rune(rün) ler ortaya çıkar Bunlar Haste(Sürat) Regeneration(Yenileme) Invisibility(Görünmezlik) Illusion(ilüzyon) Gold(Ödül) rünü olmak üzere 5 çeşit Rune vardır. Bunlar her 2 dakikada bir çıkarlar. Son patchlerde yeni gelen özelliklerde runeler 2 yerdede her 2 dakikada çıkıyor. Bundan önce sadece 1 rune çıkardı ve altmı üstmü belli olmazdı. Şimdi her iki yerdede çıkıyor 0:00 da iki tarafdada ödül rünü çıkıyor. 2:00 da runelerden birisi örneğin Haste gibi değişir diğer tarafdaki rune ise ödül rünü olarak kalır. Her 2 dakikada bir Orjinal Rune(ödül rünü olmayan) bir rune alınırsa runelerin yerleri değişebilir. Runeler alınmazsa birisi alana kadar aynı kalır. Yani ödül rününü alarak orjinal rünün yeri değiştirilemez.

bir rünü 1:59 gibi alırsanız 2:00 da yeni bir rune alabilirsiniz. Bottle(şişe) ile Runeler elimizde tutulabilir. 2 dakika içinde kullanmak şartıyla! Kullandığımızda Şişe tekrar dolar.

Bir diğer kural Fortify (Kalkan) Oyunda sağ altta gördüğünüz kalkan 5 dakikalık bir dolum süresi bulunmakta. Bu kuleleri 5 saniyeliğine hasar almaz hale getirir.+9999 defans sağlar. İlk Tower 1 (T1) kulesine kalkan kullanırsanız ve kule yıkılırsa Kalkanı tekrar kullanabilirsiniz. Bu kural sadece T1 kuleleri için geçerlidir. T2 kulesi yıkılırsa kalkan tekrar dolmaz!

Naturel Creeps (NC) (Orman yaratıkları) Bu yaratıklar oyun başladıktan 30 saniye sonra spawn olurlar (0:30) da. Bu yaratıkları kestikten sonra spawn olacakları yerde herhangi birşey bulunmamak şartıyla Dakika başında spawn olurlar (1:00) (2:00) gibi her dakika spawn olurlar. her takımın 5 adet NC spawn ı bulunmakta. farklı büyüklüklerde ve lvllerdedir. Nclerde Stack dediğimiz çoğaltma yöntemini kullanılabilir. bu dakika dolmadan tamamını kesip bölgeden ayrılarak yada NCleri saniye 53 , 55 arasında çekip spawn bölgesinin uzağına götürerek yeni bir spawn oluşması sağlanabilir. Bir NC spawnerinda 2 farklı nc olmuş olur.

videoda detaylı olarak gösterilmiştir.

Bir diğer kuralımız Oyunda Gece ve Gündüzün olması. Gece gündüz olayında Geceleri çok kısa bir görüş mesafesine sahip oluruz. Bu artık Kuleler içinde geçerli.Kuleler maximum atak mesafesine kadar görüş sağlayabilir. Gündüzleri bu mesafe hep yüksektir. Bazı istisna herolar vardır ki. Geceleri çok daha fazla görüş sağlayabilmektedirler. Bu taktiksel avantajlardan birtanesidir. Gece olması Ward (izleyici göz) yada diğer gözlerin görüş mesafesini etkilemez! sadece Herolar için geçerli olan bir kuraldır.

Diğer kural ise HighGround (yüksek bölge) Bu kural sadece Uzağa vuran birimler için geçerlidir. Bir kahraman yada herhangi bir ünite aşağıdan yukarı vuruyorsa, hedefi vurma olasılığı %50 ye düşer. %50 ihtimalle Miss(ıskalama) gider. Monkey King Bar gibi bir item ile Miss vurma olasılığı ortadan kaldırılabilir.

Başka bir kuralımız FOG OF WAR (kısaca fog= karanlık bölge)  sizin görüş alanınızın dışında kalan her yer fog kısmıdır. Buraya unclick(birim olmayan) skiller atılabilir. Mesela Pudge hook gibi Lakin görmediğiniz bir birime birimsel skiller kullanamazsınız. Görüş alanı sınırındaki bir heroya skil atmak yada vurmak çok zordur. rakip heronun, Fog sınırının kendi bölgesine yakın kısımda vurulan vuruşların %10 miss gitme ihtimali vardır. Wardlar ağaçların ve kayaların arkasını görmezler, Lakin yükseğe dikilen Wardlar tüm alanı görebilirler. Ne kadar yüksek o kadar iyi yani 🙂

Back Door (BD) kuralı, Bu kural ilk kuleler T1 için geçerli değildir. Bundan sonraki tüm kuleleri yıkmak için en az gündüz görüş mesafesi kadar bir uzaklıkta biriminizin(Creep) olması gerekli. Aksi taktirde kulenin canı inmeyecek ve yıkamayacaksınız zorlamanın hiç bi faydası yok 😀 Lakin belirli bir güç sınırını aşarsanız Kulenin yenilenmesinden çok çok daha güçlü iseniz yada takımca bu gücü elde ediyorsanız. kulenin canı yenilensede BD dahilinde kuleyi yıkmak mümkündür. Ama hiç kolay değildir 🙂 Bu kural Canı %10 un altına düşen kuleler için geçerli değildir. %10 canı kalan kuleyi istediğiniz gibi yıkabilirsiniz. Rakip takım Kalkan ile %10 canda koruyup sizi geri gitmenizi sağlayabilir bu sayede kendi kulesine Denied(Reddetme) yaparak yıkabilir. Rakibe daha az altın kazandırmış olur. Ne kadar çok deni yaparsanız o kadar iyi. özellikle kuleleri savunup vermiyorsanız oyun sizin elinizde demektir. 😀

Creep denied kuralı. Canı yarıdan biraz az olan Creepleri kendiniz kesebilrisiniz. Rakip altın kazanamaz kazandığı deneyim puanı %90 düşer.

Zehirli birim kuralı, Kalıcı buflar ve zehirsel hasarlarla kill alabilecek skiller varken Takım arkadaşınızı Deny leyebilirsiniz. Örneğin Venomancerin 1. skili Queen of pain 1. skili Doomun Ultisi gibi skiller sizin takım arkadaşlarınıza atılmışsa canı %15 altındayken vurabilirsiniz ve denied atabilirsiniz.

Buyback (dirilme) kuralı. Buyback adından anlaşıldığı gibi belirli bir para ile öldüğünüzde tekrar doğmanızı sağlar. Doğarken kaç saniyeniz olursa olsun anında canlanıyorsunuz. Bu canlanmanın 7 dakikalık dolum süresi vardır. 7 Dakika sonra paranız yetiyorsa tekrar ölünce canlanabilirsiniz. Buyback kullanıldığında ölüm sürenizin yarısı diğer ölüm sürenize eklenir. mesela öldünüz 30 saniyede doğacaksınız. 2. ölümünüzde 45 saniye gibi bir süreyse (30/2=15)  60 saniye olur. Ölüm süresi ne kadardır? Oyunun zamanına bakarsak zamanına göre ve Kahraman seviyesine göre ölüm süresi atar.

BKB kuralı. Zaten üstünde yazıyor ama yine bildirelim. BKB sadece Büyüsel hasarları engelleyen bir kalkandır. Fiziksel hasarlara karşı hiç bir işe yaramaz. Kötü buflar varsa bunları kaldırabilir. Kalıcı özellikte olanları hariç. Sadece hasar (Damage) yemeyi önler Skil üzerinde kalır. Mesela Venomancer ultisi varken bkb basarsanız ultisi kaybolmaz ama ultisinden hasar almazsınız bkb bitince ulti süresince hasar devam eder. BKB büyü bağışıklığı demektir. Büyü bağışıklığını delen skillerde mevcuttur. Hatırlatalım 🙂

Creplerden altın alma sadece son vuruşu yapan kahraman için geçerlidir. Kendi biriminiz bir Creep kesersede yine altın kazanırsınız.

Kill Asist mevzusunda. Kill alan asist alandan biraz daha fazla gold kazanmaktadır. Dotada Kill yaptın çaldın asist yaptım meselesi hiç ama hiç önemli değildir. İhtiyaca göre kill gerek salınmalı gerek çalınmalıdır. Garanti alınıyorsa Kill in Carry e bırakılması mantıklıdır. Kill sayesinde item bitirecek kişinin alması daha mantıklıdır. Ama yüksek kill (Godlike gibi) sonlandırmada altın çok geleceği için ihtiyaca göre değişir 🙂

Creep Stats (CS) ne kadar çok Creep kestiğini gösterir. Oyunun EN AMA EN ÖNEMLİ kuralıdır. CS ne kadar iyiyse o kadar sağlam itemler kasabilirsin. İtemlerin ne kadar iyiyse o kadar çok rakibe avantajın ve stratejin olur. Oyunun amacı rakibi kesmek değil Rakibi kastırtmamaktır. Dota resmen 2 grubun birbirine döner bıçaklarıyla ölümüne dalıp kan gölüne çevirip kimseyi öldürmeden Zafer ayakta kalanındır dediği bir oyundur. Bu yüzden Deny dahil olmak üzere rakibi feedlemeyeceksin. Feedlersen kastırırsın adamı alamayacak hale getirirsin takımını zora sokarsın. Gerekirse hiç kasama ama ölme ölürsen takımında ölmüş sayılır. Adam 2 kule alıp kıçına dayansa bile ölmeyeceksin. ÖLÜM = KAYBETMEKTİR.

Skorlarda 10 kill farkı olan takım avantajı elinde tutan takımdır. Late dışında rakibi almak çok zordur. Sadece Taktiksel savaşlarla avantajı ele geçirmeye çalışmak lazımdır.

Kaçırdığım birşey varsa aklıma geldikçe yazarım.

Bütün bu bilgileri bildikten sonra orta oyunculuğa yavaş yavaş adım atmış olursunuz. Orta oyuncu hangi itemi nasıl kasacağını bilmelidir. Kontrolünü sağlam tutmalı ve rakip ile yapacağı vs de kendi avantajını kazanmaya çalışmalıdır. Orta oyunculuktan Profesyonelliğe geçmek için Tüm herolarının tamamında Master yapmanız gerekli. Master olup her heroyla herkesi ezebileceğini düşünmeyen kimse profesyonel oyuncu değildir. (bu sözümün arkasına lamer gibi atlayıp gel hadi şunla bunu ez diyen olmasın 3 5 hero istisna heroyla bazı heroları zaten kesemezsin.) Bundan kastım bir heroda Tam performans sağlayabiliyor musun? Oynadığın heronun hakkını %100 veriyor musun?

iyi kötü oyuncu nasıl ayırt edilir?

Örnek (normal oyunda takım dışı) Bir support oynarsın elinden gelenin en iyisini yaparsın kıçını yırtarsın max performansı gösterirsin oyun başında yada sonunda, carry iş yapamıyorsa korkuyorsa geçmiş olsun 😀 Orta halli bir oyuncusundur. Neden maximum performansı gösterdiğim halde orta halliyim? Çünkü o durumda Carry carryliğini yapamazsa sen carrryliceksin demektir. Buda Her Supportun öküz gibi kasması ve carrye güvenmemesi anlamına gelir! Profesyonel oyuncu supportken bile carrysiz oyun çevirmeyi bilmelidir.

Ama sen carry oynuyorsan ve Supportun senin için aynısını yapıyorsa ve yinede akamıyorsan ozaman suç sende yeteri kadar iyi performans sağlayamıyorsun demektir. Kötü oyuncusundur. O supportun bu hali ile akabiliyorsan Orta halli oyuncusundur. Aktığımız halde yine niye orta halli oluyoruz yahu? Carry oynarken supportuna bile yardım edip tek başına supportsuz akmayı bilen kişi profesyonel oyuncudur. Supportunu da oyunun başka bir carrysiymiş gibi görüp onunda kasmasını sağlayacaksın yani yeri gelecek sürekli tek başına o baskıyla savaşıp savaşı kazanman gerekir. Profesyonel carry tek başına terör estirendir kimseyi kendine yaklaştırtmaz deşer geçer 😀

Mid oynuyorsun oyunun kaderini mid belirler. Midde ezmek ezilmek diye birşey yoktur. Midi ezmen birşey ifade etmez Midde ezilmekte birşey ifade etmez. Çok rahat bir lanedir. 1v1 attığın adamda her türlü kasar sende her türlü kasarsın. Önemli olan nokta şudur. Gerektiği zamanlamayı takip edip ciddi baskılara maruz kalan laneye yardım etmek ve kil çıkartmaktır. Oyunun kaderini mid belirler bir lanede mid kil çıkarttırabiliyorsa kil çıkartan takım oyunu almaya çok yakın olan takımdır. çünkü lanede kill çıkartmak demek push + tower demektir. Middeki oyuncu senin kuleni yıpratsada yine lanede her türlü defans ile vs atabilirsin. Midlane nasıl kaybedilir. Mid bir tarafa gang gelirse kill çıkaramassa midlane oyuncu mid vs mid de kaybetmiştir. tekrar kazanması için middeki adamı ezmesi lazımdır.Mid oyuncusu middeki oyuncuyu feedlemesi hiç birşey ifade etmez cünkü midlane nin gang atmasını engellemek bile oyunu kurtaran fedakarlık hareketlerindendir. Bu sayede midlane oyuna yön verir ve oyunu kurtaracak girişimlerde bulunur. Midlane Hem Carrydir Hem supporttur hem roamdır. Tüm rolleri oynamak zorundadır. Hemde kasıp oyunu elinde tutmaya çalışan kişidir.

Peki Midlane oynayan oyuncunun iyisi kötüsü nasıl olur? Rune kaybediyorsan ve bunu telafi edemiyorsan kötü oyuncusundur. ne bu kadar basitmi? geniş açıdan düşünün. Rune kaptırmak laneye açık bir saldırı anlamına gelir. Kaçışı olmayan ve herhangi bir kanattan patlama yaratabilecek büyüklükte bir güce sahip olmak demektir. Rune takibi yapamıyorsan ve SSlere dikkat etmiyorsa mid lane kötü oyuncudur. Midlane ssleri Dakika 8 e kadardır. Dakika 8 oldumu mid ssdir illaki midin ss vermesine gerek yoktur. Artık orta oyun başlıyor demektir kıçınızı kollayın. Çünkü Wardlar bariz olarak bitmiş olacaktır. Yenisi sıralı dikilirse support zaten işi biliyordur.  Midde oynayan oyuncu hem middeki adamı alıp hem sağlam gang atabiliyorsa ssleri sağlam takip edip uyarıyorsa. Orta halli bir oyuncudur. Oha nasıl orta oyuncu daha ne yapsın mid yahu abarttın sende diyenlere duyrulur!! Midde oynayan oyuncunun Gözü açtır. Canına susamış açtır hemde. Her türlü midi ezer ss ler verir rune kaçırtmaz çaldırtmaz kastırtmaz. Laneye gittimi ezer biçer pushlar midi bidaha ezer diğer laneyide ezer takımı toplar tüm killeri çalar csleri çalar kimseye hiç bi bok koymaz takımı peşine toplar sürükler gider sağa gider azına sıçar sola gider tf kazanır rosh u en erken aldırmaya çalışır tflerde en az 1 2 adam çıkarıp takım oyuncularına diğer killeri salıp ölen oyuncudur  supa sup carry e carry arkadaş olan ve dk 20-30 arasında ARTIK ALIN OYUN SİZİN BEN GİDİYOM KAZANIN İŞTE diyip oyunu takımın eline veren adam Profesyonel mid oyuncusudur. Mid olmak tek başına 5 kişi olmak demektir. Mid oyuncusunun tek ihtiyacı HighGroundu  görebilecek EFSANEVI TEK 1 WARDDIR. O olursa Profesyonel bir mid oyuncusu asla midde yenilmezdir.

EN ÖNEMLİSİ İSE Bundan sonrası artık sizin kendi oyununuzu nasıl geliştireceğinize kalmış özel yöntemler, hero kontrolleri, item kontrolleri, hızlı tıklamalar, creep kesmeler, herolar arasındaki range avantajı, creep, çekme, lanede ezilmeme, yöntemleri, pull, stack alıştırmalarınızı kesinlikle geliştirmeniz gerekiyor. Erken roshan takımdaki herkes icin free 1 kill gibidir. Dota aslında tamamen takım oyunu oynanması ve takım antremanları yapılması gereken bir oyundur. Fakat bundan önce yeni başlayan oyuncularımız kendi seviye düzeylerini minimum Orta halli yapmalıdırlarki Tecrübeler ile Profesyonelliğe yükselebilmeliler. Profesyonelliği hisseden oyuncular artk takım kurabilecek seviyeye gelir ve takım oyunlarından stratejiler konuşur. Dotayı asıl dota yapan CM (Captain Mode) dur. takım kaptanının belirlediği sınırsız stratejiler ile inanılmaz ötesi süper zevkli oyunlar çıkıyor. Tabiki CM atmak ilk başlarda insanları çok sıkan ve korkutan oyunlar olabiliyor. Sürekli CM atan oyuncular gerçek dotanın keyfini yaşayanlardır 🙂 Sürekli CM oynamak rakip takımın stratejilerini çalmak anlamınada gelir. Ne kadar Çok CM oynarsanız düşünme kapasitenizde o kadar fazla genişler. Dota Görerek ve izleyerek geliştirlmesi çok daha kolay olan bir oyundur. Bir heroda gerçekten ilerleyemiyorsanız max performansı sergilediğinizi düşünseniz bile yeni şeyler arayışı içinde olun o heroyla süper profesyonel oynayan farklı taktikler kullanan insanları izleyin ve bunları sizde uygulamaya çalışın.

Bu yazı Chaos`Control – ^Dante^ tarafından yazılmıştır.

 



2 Yorum Yapilmis » “Dota 2 ye Yeni baÅŸlayanlar için”

  1. emeğine sağlık kardeşim

  2. emeğine sağlık kardeşm

Yorum Yapin