Chaos Control Blog

Ares'in KiÅŸisel Blog Sitesine HoÅŸ Geldiniz!

Chaos`Control

Chaos`Control artik blog olarak devam edcektir. Sitede sadece kendime gore yazilar yazacagim. CC-Gaming ailesinde Cod4, Quake 3 ve Dota takimi uzun zaman aktif olmadigindan degisiklige karar verdim. Bu degisiklik herkes icin iyi olacaktir. Bizlere destek olan herkese tesekkur ediyoruz. Saygilarimla by Ares

Åžubat 2011 için arsiv

Technologies Xphp devri başlıyor

Yazan: aresSonic Tarih: Åžub 28th, 2011 | Kategori:: Genel

Son  yıllarda php tarafından geliÅŸtirilmeye uÄŸraşılan bir çok yama mevcuttu, fakat hiç birisi php’nin asıl durumunu deÄŸiÅŸtirmeye yetmiyordu. Php üzerine asp eklentisi yazılarak bile deÄŸiÅŸtirilmeye çalışıldı. Fakat eklentiler çalışırken üzerinde asp yazılımı php kaynağı destekleyemiyordu. C# ile geliÅŸtirilmeye çalışan yeni bir php desinger çıktı. Bu ÅŸekilde php yazılımında son noktaya deÄŸinilmiÅŸti. Php de ileri seviyeye ulaÅŸabilmek ve sorunsuz ilerleme kaydedebilmek için bir yerde muhakkak yolu kesiliyordu. ÖrneÄŸin kısa bir forum sitesi yapıldığında bu sadece güncelleme gerektirebilecek bir takım kodlar yada modüller sayesinde ilerletilebiliyordu. Yıllardır php nin önündeki yolu kaldırmaya çalışan büyük web ustaları bir çare bulamamış ve php nin sona erdiÄŸi görüşündeydi. Bir gün küçük bir webmaster xml kodları ile uÄŸraşırken küçük bir script keÅŸfetti. xml kodları ile besleme yaparak php nin önündeki tüm engelleri kaldırmayı hedefledi ve baÅŸarılı oldu. Tarihin gelmiÅŸ geçmiÅŸ en büyük php yazılımlarının baÅŸlayacağı teknolojik çaÄŸa gelmiÅŸ bulunmaktayız. XML ile PHP beslemesi yapılarak oluÅŸturulan  XPHP devri baÅŸlamış oldu.

Xphp nedir?

php’nin yapabileceÄŸi sınırlı iÅŸleri xml bazında encode ederek sınırsız sayıda yenilik çıkartmasına Xphp denir. XPHP’nin yazılım için küçük scriptini BURAYA TIKLAYARAK görebilirsiniz. Yan tarafta scripti açık ÅŸekilde anlatan bir Guide göreceksiniz. 🙂 Bu küçük besleme sayesinde her php yazılımı tamamen deÄŸiÅŸtirilip geliÅŸtirilebilecek özelliÄŸe sahip oldu.


Chaos`Control Dota Team

Yazan: aresSonic Tarih: Åžub 22nd, 2011 | Kategori:: Genel

Evet mükemmel bir takım olarak bir aile fotoğrafı koymak istedim Dota Takımımız adına 🙂

CC-Gaming Dota Team

CC-Gaming Dota Team


Kleptoman Kedi

Yazan: aresSonic Tarih: Åžub 17th, 2011 | Kategori:: Genel

Dün akşam haberlerde gülmekten yerlere yattığım haber 😀

ABD’nin California eyaletine baÄŸlı, San Mateo kentinde yaÅŸayan, Dusty adlı (kleptoman) kedinin, üç yıl içinde 600’u aÅŸkın hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Jean Chu ve ve Jim Coleman adlı çiftin sahibi olduÄŸu Dusty’nin gece karanlık bastırdıktan sonra komÅŸu ve çevre evlerden çaldığı nesnelerle eve dönüşü, Animal Planet’in giriÅŸimiyle saniye saniye kameralara yansıdı. Her sabah evinde kendisine ait olmayan nesneler bulan ve evin bir odası Dusty’nin getirdiÄŸi eÅŸyalarla neredeyse dolduÄŸunu söyleyen Jean Chu, kedisi ‘kleptoman’ Dusty’nin gece baÅŸka yerlerden çalıp eve getiriÅŸ görüntülerini izlerken gülmekten kendini alamadı. Dusty’nin çaldığı eÅŸyalar arasında, ayakkabı, eldiven, gömlek, iç çamaşırı, sutyen gibi nesneler bulunuyor..

Kleptoman: çalma hastalığına (kleptomani) tutulmuş olan kişilere verilen ad.

Vay be neler dönüyor dünyada hepsinden haberiniz olsun 😀 Kediler bile psikopata bağlanmış. İnsanlar ne yapsın bu durumda?